top of page

HET NIEUWSTE MERK E-SCOOTERS UIT DUITSLAND

 • Hoe kies ik de perfecte e-scooter?
  Welke e-scooter het beste bij je past hangt vooral af van jouw wensen, op welk model zie jij jezelf al rondrijden? TiSTO heeft veel verschillende modellen om iedereen te kunnen voorzien van de gewenste e-scooter, kies jouw favoriet in onze online showroom. Simpele vragen die je jezelf kunt stellen alvorens je een keuze hebt gemaakt: Hoeveel vermogen heeft mijn motor nodig? Moet de e-scooter een uitneembare accu hebben? Wat is de afstand die ik met mijn e-scooter wil rijden?
 • Er zit een fout in mijn bestelling, wat moet ik doen?"
  Een typ fout, of een klein foutje in je bestelling? Geen paniek! Mocht er iets mis zijn gegaan, neem dan contact op met TiSTO Nederland via info@tistonederland.nl. Wij nemen het gelijk in behandeling en corrigeren de order.
 • Vanaf welke leeftijd mag ik op een e-scooter rijden?
  Om op een e-scooter te mogen rijden moet je in het bezit zijn van het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Dit rijbewijs kun je halen vanaf 16 jaar. Heb je een geldig autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A, A1 of A2)? Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Je krijgt het rijbewijs AM automatisch bijgeschreven op jouw rijbewijs. Je hoeft dus ook geen apart bromfietsexamen te doen.
 • Hoe registreer ik mijn e-scooter?
  TiSTO Nederland B.V. is door het RDW erkent, wat betekent dat onze e-scooters voldoen aan de Europese normen die gelden. Ook regelen wij voor jouw de tenaamstelling en het kenteken. Het enige dat jou dan nog rest is je persoonlijke verzekering.
 • Wat zijn de voordelen van een e-scooter?
  Denk jij er over na om een e-scooter te kopen, maar nog niet helemaal overtuigd? De feiten hieronder zullen je zeker helpen!
 • Wat is de prijs van een e-scooter?
  Een e-scooter is aanzienlijk goedkoper in aanschaf, onderhoud en verzekering dan andere vervoersmiddelen, zoals een auto!
 • Waar kan ik mijn e-scooter opladen?
  Dankzij de uitneembare accu, kun je jouw elektrische scooter gemakkelijk opladen door de stekker in het stopcontact te steken (thuis of bijvoorbeeld op je werk) Je hoeft niet meer op zoek naar het dichstbijzijnde benzinestation.
 • Voel je vogelvrij!
  Te drukke straten, verkeersopstoppingen of oneindig zoeken naar het laatste parkeerplekje behoren tot het verleden dankzij onze e-scooters. Voel je vogelvrij op jouw TiSTO e-scooter terwijl je door de stad rijdt, zelfs in de spits.
 • De juiste duurzame keuze
  Geen CO²-uitstoot, minder vervuiling en een geluidloze beleving, door over te schakelen op elektrische mobiliteit draag jij bij aan milieu- en klimaatbescherming!
 • Geniet tijdens je ritten
  Onze e-scooters zijn meer dan alleen een vervoersmiddel, het is een lifestyle product! En terecht want de TiSTO e-scooters zien er niet alleen geweldig uit, ze bieden ook het optimale rijplezier. Zeker in de zomer is er niets lekkerder dan de frisse bries te voelen op weg naar jouw bestemming.
 • Moet ik een helm dragen?
  Ook voor elektrische scooters geldt: Heb je een geel kenteken en rijdt jouw e-scooter sneller dan 25 km/h dan ben je verplicht een helm te dragen. Voor een blauw kenteken is het dragen van een helm niet verplicht (dit kan per provincie/stad verschillen)
 • Wat is het bereik van een e-scooter?
  Het bereik van een elektrische scooter varieert per model. Sommige e-scooters hebben een bereik tot wel 140 km. Meer informatie over het bereik kun je vinden in onze online showroom, bij de technische details. Let op: externe factoren zoals koude temperaturen, rijgedrag, heuvels of extra gewicht kunnen van invloed zijn op het bereik.
 • Wat zijn de onderhoudskosten?
  In vergelijking met conventionele scooters met een verbrandingsmotor hebben elektrische scooters door de wielnaafmotor die is geintregeerd in het achterwiel minder slijtagedelen en kan er geen vuil in de motor komen. Hierdoor zullen de kosten van onderhoud aanzienlijk lager zijn.
 • Kan ik direct wegrijden, wanneer ik een e-scooter koop?"
  Ja zeker! Je kunt direct de weg op met je e-scooter. Het kan voorkomen dat de eerste rijafstand iets korter is, aangezien de accu pas na de derde of vierde keer opladen zijn volle vermogen ontwikkelt. Verdere informatie over het laadproces kun je vinden in de TiSTO-handleiding.
 • Hoe houd ik mijn accu in optimale conditie?
  Een paar tips om jouw accu zo lang mogelijk optimaal te laten presteren: Indien mogelijk, laat je accu nooit volledig ontladen. Gebruik je e-scooter geregelmatig en laadt de accu nadat je hebt gereden. Ook wanneer je je e-scooter in de winter wat minder gebruikt is het belangrijk om af en toe je accu op te laden. Bescherm de accu altijd tegen vocht, nattigheid en kou. Berg je accu netjes op.
 • Kan ik met 2 personen op de e-scooter?
  Wil je je partner, beste vriend(in) of familielid meenemen voor een ritje? Geen probleem met de e-scooters van TiSTO, voor onze modellen is het toegestaan om met twee personen rond te rijden.
 • Kan ik de e-scooter ook gebruiken in de regen of kou?
  Ja, zelfs in de winter kun je gebruik blijven maken van je e-scooter! Je kunt de e-scooter zelfs gebruiken bij temperaturen onder het vriespunt, maar houd er rekening mee dat de batterijcapaciteit afneemt bij koud weer. Daarnaast moet je de e-scooter altijd goed beschermen tegen vocht en deze minimaal elke 8 weken opladen wanneer je hem niet gebruikt. Je kunt dus het hele jaar door genieten van jouw elektrische scooter!
 • Waar vind ik de accessoires?
  Heb jij een tweede oplader nodig, een extra accu of een top koffer? Geen probleem, je kunt al onze accessoires vinden in de online showroom.
 • Hoe werkt een e-scooter eigenlijk?
  Een elektrische scooter bestaat uit drie componenten: 1. de motor, die de energie rechtstreeks naar het achterwiel overbrengt zonder tussenverbinding. Een voordeel: in tegenstelling tot de benzinescooter zitten er geen transmissie- en aandrijfassen tussen. 2. de accu, die de energie aan de motor levert. 3. de controller, die de uitzettingscoëfficiënt regelt en de batterij en de motor met elkaar verbindt.
 • Wat is het verschil tussen een e-scooter en een brandstof aangedreven scooter?
  Het grootste verschil is dat een elektrische scooter niet op benzine rijdt, maar op elektriciteit. De e-scooters maken gebruik van een oplaadbare batterij, die (afhankelijk van het model) uitneembaar is en kan worden opgeladen aan elk standaard stopcontact. Elektrische scooters hebben een lagere actieradius dan scooters met verbrandingsmotor, maar zijn absoluut voldoende voor dagelijks gebruik. Bovendien zijn elektrische scooters in tegenstelling tot benzine scooters geluidsloos.
 • Wanneer moet mijn e-scooter voor een onderhoudsbeurt?
  Het onderhoud van de e-scooter is voor behoud van waarde en uw veiligheid en dient daarom in uw eigen belang te zijn. Een professioneel onderhoud omvat onder andere het volledig inspecteren van de e-scooter en accu's op veiligheid en functie. Vooral tijdens de garantieperiode dient u zich te wijden aan de aangegeven onderhoudsintervallen, anders kan de garantie in het ergste geval komen te vervallen. Maar u moet ook een ouder voertuig regelmatig laten onderhouden (wij raden één keer per jaar aan!) Om uw eigen veiligheid te garanderen en slijtage tegen te gaan!
 • Ik heb een technisch probleem. Kan ik verwachten dat TiSTO mij helpt?
  Bij technische problemen kun je natuurlijk altijd op ons rekenen! Als je jouw TiSTO elektrische scooter online koopt, profiteer je van onze flexibele reparatieservice ter plaatse bij jouw in de buurt. Mocht jouw e-scooter een technisch defect hebben, neem dan contact op met TiSTO via info@tistonederland.nl! Wij maken dan een afspraak met een monteur bij jou in de buurt.
 • Hoeveel PK is 2000 watt?
  2000 watt staat gelijk aan 3 PK
 • Wat is de levensduur van een accu?
  De levensduur van lithium-accu is bij zorgvuldig gebruik minimaal 1000 laadbeurten. Bij goede zorg en redelijk gebruik staat dit gelijk aan minimaal 60.000 km! En hoe bijzonder het ook klinkt: hoe meer je de e-scooter gebruikt, hoe langer de batterij meegaat! Omdat niets schadelijker is voor de batterij dan lange tijd ongebruikt te staan. Daarom, als je iets goeds voor jouw accu wil doen, gebruik de e-scooter dan zo vaak mogelijk!
 • Wat is de top snelheid van een e-scooter?
  De maximale snelheid van een e-scooter is ongeveer 45-50 km/u. Wel is het zo dat de topsnelheid omlaag kan gaan wanneer de batterij bijna leeg is. Ook hebben wij e-scooters in ons assortiment die snelheden tot wel 90 km/u kunnen halen.
 • Zijn er nadelen aan een e-scooter die afgesteld wordt op 25 km/u?
  Nee, met een e-scooter die is afgesteld tot 25 km/u is er geen enkel nadeel. Integendeel: in vergelijking met de benzineversie zijn er zelfs voordelen! Omdat de E-scooter niet wordt gesmoord, maar beperkt tot 25 km/u. Zo geeft de motor nog steeds het volledig vermogen en wordt de e-scooter nog zuiniger in verbruik.
 • Hoelang duurt het tot mijn accu volledig opgeladen is?
  De oplaadtijd is afhankelijk van het type batterij. Een loodgel-accu heeft ongeveer 14-16 uur nodig om volledig op te laden, een lithium accu slechts ongeveer 4-6 uur. Je kunt de accu echter zonder problemen opladen, bijvoorbeeld 's nachts, want de lader schakelt automatisch uit als de accu 100% opgeladen is!

KOPEN VAN EEN TISTO

Met een TiSTO elektrische scooter bespaart u niet alleen kostbare tijd in de toekomst - u levert ook een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu en het klimaat! In onze online shop kunt u uw elektrische scooter gemakkelijk selecteren, bestellen en direct bij u thuis laten bezorgen, en dat alles tegen een redelijke prijs. Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over TiSTO elektrische scooters.

DE JUISTE KEUZE

De keuze aan elektrische scooters is enorm, het bijhouden ervan is niet altijd even gemakkelijk. Dit maakt het des te belangrijker om te kunnen vertrouwen op een gespecialiseerde dealer met ervaring en expertise.

TiSTO biedt u de beste elektrische scooters tegen de beste prijs - en dankzij de praktische filterfuncties kunt u het aanbod eenvoudig filteren volgens uw ideeën en behoeften. Zo vindt u de elektrische scooter die het beste bij u past en rijdt u binnenkort met u mee.

ALLES OVER DE LEVERING VAN DE SCOOTER

Alles over de elektrische scooter levering!

 

Bestel uw nieuwe TiSTO elektrische scooter heel gemakkelijk in onze online shop en kijk uit naar de maximale rijervaring binnenkort!

Wij leggen u hier uit hoe u dit kunt doen:

Stap 1: Bestellen

Kies de e-scooter die het beste bij u past uit ons brede assortiment. Houd vooral rekening met uw individuele wensen en ideeën. Een elektrische scooter is een investering waar u van tevoren goed over na moet denken - wij adviseren u graag.

 

U heeft het juiste model gevonden? Gefeliciteerd - dan is uw overstap naar duurzame, goedkope elektrische mobiliteit slechts een paar klikken verwijderd!

 

Stap 2: Levering

Na ontvangst van de betaling is het allemaal geregeld, want waarom zou je kostbare tijd verspillen? Wij verschepen uw TiSTO-scooter door heel Europa. Uiteraard wordt de levering betrouwbaar en veilig uitgevoerd door een expediteur, zodat uw e-scooter onbeschadigd bij u aankomt. De levertijd bedraagt ca. 5-7 dagen.

Stap 3: Rijden

Zodra uw nieuwe elektrische scooter en alle benodigde documenten beschikbaar zijn, staat niets uw klimaatvriendelijk rijplezier meer in de weg. En wie ooit op een scooter heeft gereden, wil dit plezier niet meer missen.

 

Ga flexibel en zelfstandig door de stad, langs het grote stadsverkeer, verkeersopstoppingen, bouwplaatsen en, en, en ... Zelfs het zenuwslopende zoeken naar een parkeerplaats behoort dankzij de elektrische scooters tot het verleden. We zijn er zeker van: u zult enthousiast zijn!

WEGREGISTRATIE EN VERZEKERING

Uw TiSTO elektrische scooter wordt compleet met wegregistratie en verzekering geleverd, wat betekent: u kunt binnenkort gaan rijden! Uiteraard heeft u een geldig rijbewijs (klasse AM, gedekt door het gewone rijbewijs B), een geschikte veiligheidshelm en een verzekeringskenteken nodig. De benodigde papieren ontvangt u samen met de scooter van ons, zodat u het kenteken direct kunt aanvragen.

LAGERE CO2-EMISSIES

Ledereen heeft het over duurzaamheid en klimaatbescherming. Vooral in grote steden leidt het steeds groter wordende aantal auto's tot enorme vervuiling door CO²-uitstoot, uitlaatgassen, fijnstof etc. Elektrische scooters zijn een milieuvriendelijk alternatief: absoluut emissievrij en stil, moderne e-scooters bieden een compleet nieuwe rijervaring met een positieve milieubalans. Zo kunt u zich ook flexibel en snel verplaatsen in de grote stad, en dat zonder een slecht geweten.

De toekomst heet elektrische mobiliteit - ook u kunt uw bijdrage leveren!

KOSTEN VAN EEN E-SCOOTER

Moderne elektrische scooters overtuigen niet alleen door hun duurzame eigenschappen - ze zijn ook een kosteneffectief alternatief voor de auto.

Maar wat maakt de elektrische scooters zo goedkoop?

 

De aanschafkosten zijn relatief laag en er zijn tal van mogelijkheden om elektrische mobiliteit te bevorderen.

Elektrische scooters zijn belastingvrij, er zijn geen belastingen, enz.

U betaalt slechts ongeveer 80 cent electriciteitskosten per 100 km.

De accu kan worden opgeladen bij elk standaard huishoudelijk stopcontact.

WAT JE NODIG HEBT OM meteen op uw E-SCOOTER TE RIJDEN

In vergelijking met een auto is het starten van een elektrische scooter relatief eenvoudig en kun je snel je eerste draai maken met je nieuwe voertuig. Toch zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Wat heb je nog meer nodig naast een geldig rijbewijs (AM of B):

Goedkeuring voor uw elektrische scooter:

Om het rijplezier zo snel mogelijk te laten beginnen, moet u eerst een rijbewijs of verzekeringsbewijs aanvragen. Wij bezorgen u de nodige documenten samen met de nieuwe e-scooter. De kosten van een verzekeringskenteken liggen tussen de 40 en 70 euro.

Helm:

Zelfs als je een elektrische scooter rijdt, moet je een helm dragen! Want alleen met een goed passende, ongevalvrije veiligheidshelm ben je goed uitgerust voor het rijden op een scooter en mag je deelnemen aan het wegverkeer.

Opgeladen batterij:

De basisvoorwaarde om binnenkort met de nieuwe e-scooter door de stad te kunnen rijden is natuurlijk een opgeladen accu. Want: zonder elektriciteit gebeurt er niets! En in tegenstelling tot uw auto hoeft u met de elektrische scooter niet te zoeken naar het dichtstbijzijnde tankstation, maar kunt u de accu gewoon opladen bij een standaard stopcontact. Simpeler kan het niet.

Het bereik van een acculading is afhankelijk van het betreffende scootermodel, maar gemiddeld is het zo'n 60 kilometer. Voor langere afstanden is een tweede accu aan te raden om te wisselen, die je bijvoorbeeld gemakkelijk onder de stoel kunt opbergen. Zo kun je de rijtijd verlengen zonder dat je tussendoor hoeft op te laden.

VOORDELEN VAN EEN TISTO

E-scooters zijn het moderne, milieuvriendelijke en flexibele alternatief voor auto's, openbaar vervoer enz. Maar waarom?

 

Hier ziet u alle voordelen in één oogopslag:

 

Milieu- en klimaatvriendelijkheid: geen uitstoot, geen CO²-uitstoot, geen fijnstof ...

Geluidsarme werking

Weinig onderhoud: geen verbrandingsmotor, minder slijtdelen ...

Extreem lage bedrijfskosten

Geen verhoogde slijtageverschijnselen, zelfs niet bij intensief gebruik over korte afstanden.

Praktisch gebruik van de batterij: ongecompliceerd opladen bij elk stopcontact

Verwisselbare batterij: eenvoudige verdubbeling van de actieradius

E-SCOOTERS NIET MEER WEG TE DENKEN UIT HET STRAATBEELD

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen als je snel, flexibel en tegelijkertijd klimaatvriendelijk onderweg wilt zijn: elektrische scooters zijn veel meer dan alleen een trendy gadget. Elektrische scooters zijn de toekomst van de stedelijke mobiliteit.

 

De moderne versies overtuigen niet alleen door hun duurzame eigenschappen, maar hebben ook een aantal technische verfijningen te bieden. Rijden is dus twee keer zo leuk!

 

De belangrijkste technische extra's in één oogopslag:

 

Keyless-Go startsysteem

Geen sleutel, geen vertraging. Dankzij het sleutelloze startsysteem kunt u de elektrische scooter direct starten en zijn andere functies zoals het alarmsysteem en de zoekfunctie ook eenvoudig te bedienen.

 

Bluetooth-luidspreker

Vind je het leuk om tijdens het rijden naar je favoriete muziek te luisteren? Geen probleem dankzij de ingebouwde Bluetooth-luidsprekers! Koppel uw mobiele telefoon met de luidspreker van de e-scooter via Bluetooth en kijk uit naar muziek in topkwaliteit - altijd en overal.

 

LED-display met thermometer

Alle belangrijke functies altijd in één oogopslag. Zo geeft het praktische, overzichtelijke LED-display bijvoorbeeld de snelheid en het laadniveau van de batterij weer. Ook de buitentemperatuur (actueel en vilt) wordt hier weergegeven.

 

USB-aansluiting

Wilt u uw mobiele telefoon of tablet tijdens het rijden opladen? De USB-aansluiting maakt het mogelijk. Sluit uw mobiele apparaat eenvoudigweg aan op de moderne USB-poort; lege batterijen behoren nu tot het verleden.

bottom of page